onsdag 15 oktober 2014

Hosta i mörker

Det är ingen överraskning att vi går mot mörkare tider, det har väl knappast undgått någon. Har man inte märkt av mörkret så har man antagligen märkt av tröttheten eller förkylningen.
Alla verkar lida av det.


Med mörkret kommer även inaktiviteten. Det är skönare att krypa upp i soffan och slöa än att ta sig för att göra något. Det leder i sin tur både till uttråkning och ännu mer inaktivitet.

Jag och min man pratade härom kvällen att vi måste bli bättre på att ta oss för av fritiden och faktiskt göra saker, trots mörker och trötthet.
Det behöver inte vara så avancerade saker, gå på bio, hälsa på någon, ta en promenad.
Nu på lördag har jag bestämt att vi ska gå på museum. Här i Luleå finns det inte så mycket att välja på av den varan, däremot kan ju utställningarna variera. 
Just nu finns det en utställning som heter Hosta - en sjuk historia. Det är något som fångar mitt intresse eftersom det handlar om tuberkulos och Sandträsk sanatorium. 
Vi var ju och utforskade sanatoriet i somras. Jag kom på att jag ju inte visat några bilder därifrån, bara de jag lagt upp på instagram (@lunadsign). Jag får ta tag i det för det är superhäftigt där.
Vad ska ni göra i helgen?

2 kommentarer:

 1. Jag tänker alltid så i början av hösten. NU ska jag inte bli en soffpotatis. I år har det gått bra. Måndag bio, tisdag ute och kvällspromenerade och blev bjuden på det makalösa norrskenet. Man missar ju t ex norrsken om man inte är ute i mörkret!!! Fast sen går hösten och så plötsligt blir jag en soffpotatis igen... :) Men i år! DÅ! Ska jag bli en ny människa. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg dina norrskensbilder! De var helt magiska! Jag såg inget norrsken här i Örarna men då var jag ju inte utomhus så det kan ju ha en förklaring.
   Fortsätt vara aktiv! Fördelen med hund är ju att du måste ut på promenader, vi har katter så det finns inget där som drar ut oss....

   Radera

Jag blir jätteglad om du vill skriva en rad, eller två! Jag svarar på kommentarerna i min egen blogg, så glöm inte bort att återkomma!