lördag 19 november 2011

Julinspiration för filmälskare

Jag tänkte dela med mig av några av min julfilmsfavoriter:


Ensam hemma 1 
Filmen handlar om 8-årige Kevin McCallister  som blir kvarglömd hemma när övriga familjenåker på semester till Frankrike över jul. Under tiden de är borta kommer det två klumpiga inbrottstjuvar, Marv och Harry. Kevin får själv försöka se till så att deras inbrottsförsök misslyckas. Men Kevin är smart – och svår att lura.



Ensam hemma 2
Pojken Kevin och hans familj skall åka till Florida över jullovet, men hamnar i fel flygplan och åker ensam till New York. Han blir jätteglad att slippa de andra och vara för sig själv. Han checkar in på Plaza hotell med sin pappas kreditkort och några väl valda lögner som fungerar och ger honom ett lyxigt rum. Tjuvarna Harry och Marv rymmer från ett fängelse och åker till New York City. Kevin får stora problem när en anställd kollar hans kreditkort och upptäcker att det är stulet. Kevin stöter ihop med Harry och Marv i en leksaksaffär.



Grinchen - julen är stulen
Filmen handlar om en liten by där julen är den största högtiden någonsin. Men det finns en som inte gillar julen - Grinchen. Han är en lustig figur som bor högt över byn i en grotta med en hund som enda sällskap. Många i byn känner till grottan men ingen vågar sig upp. Grinchen bestämmer sig för att förstöra julen för byborna så han klär ut sig till tomte och går till alla hus i hela byn och tar allt. Varenda liten julgranskula, 
allt som har med julen att göra.




Ett päron till farsa firar jul
Längtar ni efter en härlig, hemtrevlig gammaldags jul med hela familjen samlad? Det gör Clark Griswold också, men det blir inte riktigt som han hade tänkt sig. Snötäckta tak är hala och kalkon är svårt att laga. När sedan kusinerna från landet dyker upp med familj och husvagn är julefriden ett minne blott...




En lysande jul
Två grannar hamnar i konkurrens till julen när de båda är ute efter samma sak, nämligren att ha det snyggast dekorerade huset.




Elf
Som spädbarn kryper Buddy Hobbs av misstag in i tomtens julklappssäck och får följa med hela vägen tillbaka till tomteverkstaden på Nordpolen. Där upptäcks han och blir adopterad av en vuxen nisse. Buddy växer och blir uppfostrad som vilken annan tomtenisse som helst. Med åren blir tecknen på att han inte riktigt passar in tydligare och tydligare. Han är tre gånger större än de andra nissarna och är inte alls lika duktig på att slå in julklappar. Buddy får till slut reda på att Nordpolen inte är hans riktiga hem, och att han har en biologisk familj någonstans i New York. Han ger sig iväg för att söka upp sin familj, men i New York väntar en rejäl kulturkrock. Livet i storstaden är inte riktigt som Buddy är van med.




Livet på landet
Andy och Elizabeth flyttar från storstaden ut på landet för att slippa stressen. Men med ett gäng galna grannar och en död kropp i trädgården är livet på landet inte avkopplande.






Miraklet på 34:e gatan
När en gammal man påstår sig vara jultomten anses han som galen och spärras in. En ung advokat försöker bevisa att han inte är galen och inte heller ljuger, någonting som för de flesta är svårt att acceptera. Men inte för alla...





Polarexpressen
En liten pojke börjar tvivla på jultomtens existens. På självaste julafton åker han med ett mystiskt tåg med destination Nordpolen, med förhoppning om att där träffa jultomten. Resan för honom genom ett förtrollande landskap och ger honom och de andra barnen på tåget ett minnesvärt äventyr.




 Nu är det jul igen
Scott är en frånskild far med en liten son, Charlie. Julen närmar sig och Scott gör allt för att skapa julstämning. Men så råkar han till sin fasa ha ihjäl tomten. Detta betyder att han själv måste ta över tomtens jobb.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du vill skriva en rad, eller två! Jag svarar på kommentarerna i min egen blogg, så glöm inte bort att återkomma!