söndag 6 maj 2018

Samlare är ett intressant släkte

Det känns att jag har varit sjuk några dagar nu. Det kryper i kroppen och jag vill bara ut. Jag har förflyttat mig mellan soffa och säng mest hela tiden och sträcktittat på diverse serier och filmer.

Nu börjar inspirationen på saker att se ta slut så jag letade upp lite favoriter på Youtube....hoarders.
Jag kan både förfasas och fascineras av de som lever i sådana miljöer. Jag vet ju att det handlar om någon typ av sjukdom, för ingen vill ju egentligen leva på det sättet. Men att rensa och städa undan ger de drabbade sådan ångest eftersom de fäster sig vid diverse saker...allt från skräp och tidningar till saker de köpt. Som jag förstår det så är många av dessa även beroende av att köpa en massa saker, bara för att det är billigt. 
Tillslut har huset eller lägenheten svämmat över med grejer och det blir övermäktigt. Man vet ju själv hur det kan kännas när det blir för mycket att ta tag i - energin rinner liksom ur en. Man vet inte vart man ska börja.


När jag ser sådana här miljöer vill jag bara ta tag i dem. Slänga, organisera och städa. Jag kan tänka mig att i många fall kan man hitta en massa ohälsosamma saker och lukterna man säkerligen stöter på ska vi inte tala om. Men tänk att få se skillnaden mellan det kaos och den ordning det skulle bli.

Det är samma när jag ser städprogrammet How clean is your house, med Kim och Aggie. Vilken njutning att få rengöra åratal av smuts från en yta.
Ja, jag har varit sjuk några dagar och uttråkningen har antagligen satt sig på min förmåga att se på saker. Men ändå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du vill skriva en rad, eller två! Jag svarar på kommentarerna i min egen blogg, så glöm inte bort att återkomma!