fredag 25 maj 2018

La langue de perkele

När man jobbar med kundbemötande får man träffa på alla möjliga sorters människor. En del kan göra en upprörd under lång tid. Andra kan man förundras över och fundera på och skratta lite åt i efterhand.

Igår kom en man till mig i kundservice och visade upp en produkt från varuhuset samt en sliten produkt som han haft med sig. Han pratar på under kanske 15 sekunder, beskriver och förklarar.....det är bara det att han pratar finska med mig.
När han tystnat tittar jag på honom och förklarar att jag tyvärr inte förstår vad han menar.
Han blir upprörd och säger då på finsksvenska:
- Finns det ingen jävel här som förstår svenska!

Jag stod länge och funderade på om det är jag som hör dåligt, är extremt trög eller vad som egentligen hände just där. Pratade han svenska....eller pratade han finska. Hur som helst så förstod jag inte ett ord.

En stund senare kommer han tillbaka....drar en harang på finska, definitivt finska och slänger in ett svenskt ord, avgasrör! Det är det enda jag förstår. Sen lämnar han butiken.

Nog för att mitt DNA test sa att jag jag är 20,4 % finländare.....men de finska språkgenerna har inte gått i arv, det är ett som är säkert.

Jag och ursprunget!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du vill skriva en rad, eller två! Jag svarar på kommentarerna i min egen blogg, så glöm inte bort att återkomma!