lördag 26 juli 2014

Ett krig har utkämpats i trakten

För någon vecka sedan krigade jag mot Handelsbanken i en het strid om rättvisa.
Min dator och skrivare hade den dåliga smaken att gå sönder strax innan det var dags att förbereda alla deklarationspapper till revisorn.
Därför var jag tvungen att via en offentlig dator logga in på handelsbanken och maila den en förfrågan om de kunde maila mig ett antal kopior på bankgiro och utlandsinsättningar. 
Jag fick aldrig ångor svar via mail från dem men några dagar senare kom det två kuvert, ett med några sidor utlandsinsättningar samt ett 20 tal sidor bankgiroinsättningar.

Frid och fröjd tänkte jag och var oerhört glad och tacksam över denna lösning och hjälp.
Jag var glad tills den dagen jag kom hem efter en veckas semester hos mina föräldrar och öppnade ett brev från Handelsbanken.
I det stod det vilka avgifter som skulle dras för vissa tjänster, det rörde sig om summor som 6,25 kr osv. Inget att jaga upp sig för, tills jag kom till den sista raden där jag tänkte att jag måste läst fel! MÅSTE ha läst FEL!
Manuella registreringuppdrag 950 kr. De måste skämta! De menar 95 kr eller? Men när jag kollade den totala summan så var det inte fel.


Jag blev så arg, så arg! Hur kunde det vara tillåtet att ta en sådan oförskämt hög avgift för några utskrifter. De var inte utskrivna på rent guld heller!
Jag kan förstå om det rör sig om en avgift samt porto på 100 kr. Jag hade inte gnällt då, men det här!

Inte hade jag blivit informerad om det heller, för den som tror att jag hade sagt okej, så klart att jag vill betala det för dessa kopior, måste vara dum i huvudet!

Jag loggade in på hemsidan och läste igenom alla prislistor både som privat- och företagskund och ingenstans stod det att denna summa kunde förekomma.
Jag gick igenom mina mail för att se så jag inte blivit informerad men inte reflekterat över det, men icke!

Så jag la iväg ett upprört mail där jag beskrev vad som hänt och att jag ville ha kontakt via mail för att reda ut detta. Kom ihåg att man har alltid allt svart på vitt om man mailar istället för pratar i telefon med någon.

Det första jag fick höra från banken var att det var bankgiros fel, för det var de som bestämde summan och att det var samma för alla banker.
Och jag skulle behöva vänta tills efter semestern med att lösa detta (och skulle pengarna redan dragits från mitt konto).
Då kontaktade jag bankgiro och sa samma sak. De sa att det var banken som bestämt summan och att det kan variera från bank till bank.
TOTALT TVÄRTEMOT VARANDRA!

Jag meddelade att jag egentligen inte brydde mig vem av parterna som gjort fel, att de fick lösa detta mellan varandra, men jag tänkte INTE betala denna summa eftersom jag EJ blivit informerad om detta (vilket bankgiro erkände att de måste göra).

Efter en massa dagars kämpande och mailande och slitande av hår lyckades jag tillslut få ett erkännande av banken att det inte gått rätt till och att jag inte behövde betala detta.

Tack och lov! Men det är oerhört dåligt att de inte informerar om eventuella avgifter speciellt när det rör sig om så mycket pengar. Håll koll på detta när ni ber om tjänster från er bank.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du vill skriva en rad, eller två! Jag svarar på kommentarerna i min egen blogg, så glöm inte bort att återkomma!