söndag 19 februari 2012

Slutet på världen

2012 är året vi befinner oss i. 

2012 är året då världen ska gå under enligt Nostradamus. Jag är beredd att hålla med honom. 

I höstas fick jag uppleva en storm här ute hos oss, den värsta jag sett. Träd rasade, flaggstänger gick av, båtar tippade omkull och havet vällde in över gården.

Snön kom ovanligt sent och vi trodde att det skulle bli en mer eller mindre snöfri vinter även här uppe i norr. Men så fel vi hade. I slutet av januari

/början av februari hade vi riktigt kallt. - 36 grader på vissa ställen. Och snön, den ska vi inte tala om. Allt kommer nu istället för i höstas.Detta känns högst aktuellt idag när vi faktiskt är insnöade och inte tar oss ut. Det blåser så mycket snö från isen att det är ett snödjup på 120 cm på vägen från oss. Det går inte att ge sig ut med en vanlig bil.
Jag fascineras och skräms över vädrets makter. Och jag är ärligt talat oroad över att vi är på väg mot jordens undergång. Se bara på alla naturkatastrofer under senaste året. Allt "ovanligt" väder bara här i Sverige.

Jordbävningen vid Tōhoku 2011

Översvämningen i Mississippifloden 2011


Lerskreden i Rio de Janeiro 2011


Ovädret i Skottland, södra Skandinavien och norra Tyskland

Ovädret Berit

Stormen Dagmar

Översvämmingarna i Australien 2010-2011

Jag ryser av dessa bilder.......1 kommentar:

  1. För att inte tala om hur förra året inledes... det var massdöd av djur runt om i världen, ja du minns säkert att det regnade döda fåglar lite här och var.

    Denna länk har samlat det mesta: http://aletheia.se/2011/01/21/ar-manniskan-pa-vag-att-utrota-sig-sjalv/

    Vi människor är bra på blunda, det är tryggast och känns lättast så...

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill skriva en rad, eller två! Jag svarar på kommentarerna i min egen blogg, så glöm inte bort att återkomma!