onsdag 24 januari 2018

En usel morgon!

Vintern kan vara vacker.....när man ser den på bild, eller genom ett fönster. Men den kan också vara ett rent helvete!

I går backade jag in i en snödriva, kl 06.23 på morgonen. Satt fast som en seg kola i en tand. Kom tack och lov loss efter bara en kort stund och hann i tid till jobbet.

I morse hade jag inte lika tur. Satt fast i 15 minuter i en ynka liten plogkant. Det var blötsnö och hur jag än försökte komma loss gick det inte. Jag tog mig varken framåt eller bakåt.
Jag gick runt bilen, sparkade loss den snö som satt fast runt däcken (ja, i tennisskor! Smart - inte så värst).
Testade starta bilen, däcken bara spann. Hittade en spade i baksätet och gick runt bilen, skottade, sparkade och sa en del fula ord.
Funkade fortfarande inte. Böjde mig lagom graciöst på sidan av bilen och försökte få bort all snö som packats under den. Det brände till på baksidan av låret och efter det kunde jag knappt röra mig.

Jag blev mer och mer arg. Varje gång jag startade bilen gick fläkten upp på max, jag drog ner den för att inte bli ännu argare. Det immade på alla rutor.
- Kom igen, kom igen.....var mitt mantra. Men det hjälpte inte. Hittade en hockeyklubba och la mig på sidan av bilen, grävde, sopade undan snö. Svor - alla fula ord jag kunde komma på.
Jag hatar vintern! Varför bor jag här!!! väste jag till mig själv. Hatar! Hatar! Hatar!


Byxorna var genomblöta, fingrarna stelfrusna, snorade, halvgrinade och var allmänt på uselt humör.
Tillslut, efter en kvarts krälande runt bilen kom jag ut på vägen. Då hade jag suttit inne i bilen och skrikit och slagit på ratten som en annan galning. Grinade och snorade i kanske 10 minuter innan jag tog mig samman.
En jävla pissmorgon kan man kanske kalla det. Nu tar jag mig knappt upp för trappan hemma och sitter mest och smörjer liniment på mitt stackarns lår.
Jag kommer inte gå ut förrän till våren igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du vill skriva en rad, eller två! Jag svarar på kommentarerna i min egen blogg, så glöm inte bort att återkomma!