söndag 3 november 2013

Antiklimax

Som jag berättade igår så var vi på ljusfestivalen som pågår i Luleå just nu. Det är roligt att något händer som lockar ut folk på stan även på kvällen men jag måste erkänna att mina förväntningar var högre än resultatet.
Mest av allt såg jag ju fram emot LED ballongerna som skulle släppas upp i hamnen och bilda ett 80 meter högt konstverk. Jag hade planerat att åka upp på Ormberget och fota det därifrån. Det skulle bli maffigt!Vi kom in till stan redan på tidig eftermiddag och blandade ärenden med att kolla på ljuskonstverken.
När klockan blev 16 åt vi på Allstar och såg på SAIK´s match mot AIK (vilket SAIK vann  så klart!)


Medan min kära satt och tittade på matchen satt jag och var helt förtrollad av bilden på Anja Pärsson som hängde bakom honom. En helt fantastiskt vacker bild!


När vi kom ut från Allstar så stod en massa människor samlade framför Stadshuset och en klocka räknade ner till en ljusshow. Vi har sett det ett tidigare år på museets vägg och det var superhäftigt.
Så vi stannade bland alla andra och tittade. Det var första besvikelsen. Kanske hade det varit lite småhäftigt om man inte sett tidigare år, men jag upplevde det som väldigt lamt!


Däremot var det jättefint inne i stadsparken där det brann en massa ljuslyktor.

Innan vi åkte till kyrkogården för att tända ljus på farmor och farfars grav åkte vi ner till hamnen för att se hur det gick med ballongkonstverket.
Det var inte klart så vi åkte förbi Svartöstan och fotade lite, och sen stannade vi till på kyrkogården.


Det är så vackert med alla ljus som brinner!


Vi tände ljus på gravarna och besökte minneslunden. Tänkte på alla vi saknade!

På väg därifrån åkte vi till familjen Burlin och fikade. När vi sedan skulle åka hem spanade jag bort mot stan för att se om inte ballongerna skulle synas. Men vi såg ingenting. Så vi körde helt enkelt förbi i hamnen igen. Det regnade lite och blåste så vi tänkte att det kanske inte hade funkat att få upp ballongerna.
Men tydligen ansågs konstverket som lyckat - i någons värld. Det var definitivt inte vad jag hade förväntat mig och absolut inte ens påminnande om bilderna de hade valt att publicera inför "the happening". Snacka om antiklimax! Fösta gången detta gjordes i Europa (och om det ska vara så här så hoppas jag att det är sista!)

DÅLIG BILD MEN NI SER HUR DET FRAMSTÄLLDES

VERKLIGHETEN, LULEÅ 2/11 2013
 (istället för att själva ballongen lyser ser det mer ut som att det är upplyst underifrån)

Flipp eller flopp - avgör själva!

2 kommentarer:

  1. Tack för rapport från er ljusfestival. Verkligen kul att ta del av den genom dina fina foton och beskrivning!
    Ja, det var nog flopp med ballongerna, och så trist när förväntningarna var höga... Kanske hittar de på något bättre till nästa år?

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill skriva en rad, eller två! Jag svarar på kommentarerna i min egen blogg, så glöm inte bort att återkomma!