söndag 28 juli 2013

Början på en bok

Jag har länge drömt om att skriva en bok. Helst av allt en riktigt bra deckare eller roman men då krävs det både en genomtänkt story och tid att skriva den.
Jag kan ha många bra uppslag men det måste gå att knyta ihop historien och det har jag lite svårare för.

Jag drömmer om att vidareutveckla mitt företag men vet inte riktigt hur.
Eftersom jag syr allt själv och det inte finns några mönster eller tankar på vad det ska bli för slutresultat så är det ju svårt att lämna bort någon del av det.
Och om jag skulle få en massa nya återförsäljare eller på något annat sätt "slå igenom" så att folk uppmärksammar mina Lunafigurer, hur ska jag hinna producera?
Jag har inget svar på det än. Grejen med figurerna är ju att de är unika, så det försvinner ju om man ska massproducera.

Hur som helst så tänkte jag att en barnbok, baserad på mina Lunafigurer, skulle vara roligt att testa.
Men har man aldrig "tillverkat" en bok så vet man inte riktigt vilken väg man ska gå.


Men så kom Malin och hjälpte mig med lite tips och idéer. Hon har nyss tryckt sin seriebok om "Plåstra" och jag fick en välbehövlig spark i rätt riktning.
Hon jobbar så att hon ritar för hand, scannar in dem i datorn och sedan färglägger bilderna där.

Så nu har jag kommit en bit på vägen.1 kommentar:

  1. Va kul! Jag drömmer själv om att skriva och illustrera en barnbok. Svåraste är att veta vart man ska börja... Man kanske bara ska börja helt enkelt ;)

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill skriva en rad, eller två! Jag svarar på kommentarerna i min egen blogg, så glöm inte bort att återkomma!