fredag 5 april 2013

Ett onödigt inslag

Man förundras och äcklas när man ser hur mycket onödigt socker som finns i mat.


Ett exempel är vår kära tacokrydda. Många familjer i Sverige har sin stående tacosmiddag på fredagarna. Många vet nog inte hur onödigt det är att köpa den färdiga kryddmixen med en massa socker i när det är precis lika gott och mycket bättre att göra egen.
Och det är inte ens invecklat.

Jag surfade in på bloggen www.matvett.se och läste ett blogginlägg om tacokryddan.
Det här är ett citat från det inlägget:
"Tacokrydda är ca 20 % kryddor, 80 % övriga tillsatser. Man kanske inte tror att den innehåller varken mycket socker eller salt, men 15 % är rent socker och en påse innehåller ca 11 g salt."


Så här enkelt svänger du ihop en egen kryddmix.

2 msk chilipulver
1 msk malen spiskummin
1 msk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk torkad oregano
1 msk salt
1/2 msk svartpeppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du vill skriva en rad, eller två! Jag svarar på kommentarerna i min egen blogg, så glöm inte bort att återkomma!