söndag 10 juli 2011

En dag på havet

En dag ute på havet gjorde att jag sov som en stock inatt. Jag tror att jag fick en chock av all frisk luft. På vägen hem stannade vi till och drack kaffe hos några "skärgårdsgrannar". Jag höll rent på att somna sittande vid bordet. Just ett trevligt sällskap, eller?Efter att vi packat ihop alla saker som skulle med igår puttrade vi iväg mot ön Rövarn.
Vi ankrade, åt lunch och jagade äckliga bromsar innan vi fortsatte till ön. Jag vet inte varför den har namnet Rövarnmen min sambo hade hört något om att det var några bovar som stal kyrksilvret och sen begav sig till den ön. Vad vet jag, det kanske var så.

När vi kom in mot land överfölls vi av miljarder bromsar och blindingar. Hur många man än slog ihjäl så kom det bara fler.
Mats sa att de hör oss.......men jag kan inte minnas att jag sett en broms med öron någon gång.
Vi var tvugna att lägga till en liten bit från stranden och vada in. Iiiiih, jag som är västa badkrukan var tvungen doppa mig ända upp till låren.

En fundering, varför ser man extra blek ut under vatten. Jag såg ut som ett lik!

Nåväl, jag vet inte om man får klassa det som att man har badat i år. Hoppas det.Gissa vem jag såg ombord på båten.....tomten!! Mats sa inte något om att han sett den...så är det bara inbillning nu igen?


Nams!


Mats försöker dra upp båten närmare landTvå bilder på vår fiiina båt, Tärnan!


Trots att jag var antastad av mygg, myror och bromsar när jag tog denna bild blev den riktigt bra!Mats poserar på berget. Efter mycket svett, bett, svordomar och promenerande kom vi äntligen till bergets topp.


Såna här eldade morfar för att hålla myggen borta.


Vi hade tänkt stanna och grilla middagsmaten på ön men det gick inte. Det hade inte funnits något kvar av oss då.

Vi tog båten till Brändö konferens och grillade där istället. Mycket bättre.
Mats slängde iland mina skor....eller en iland och en i vattnet.Ligisten som gjorde det tittar upp


Eldade på en engångsgrill och glömde ta bort kartongen under.Det var skönt att vara sig själv för en stund.....

1 kommentar:

  1. Ååååhh vad mysigt =) Jag har också tillbringat min helg på/vid havet. Närmare bestämt i vår nyanskaffade segelbåt. Så härligt =D
    /Jakaranda

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill skriva en rad, eller två! Jag svarar på kommentarerna i min egen blogg, så glöm inte bort att återkomma!