torsdag 17 september 2015

Sidor hit och dit - samt onödiga utgifter

Efter ett par dagars hårdjobb kan jag nu presentera min nya webshop. På adressen här nedan:


I begynnelsen köpte jag domänen där min webshop numera ligger. Sen startade jag min gårdsbutik med namnet Luna på landet. I och med det köpte jag domänen www.lunapalandet.se och startade min webshop med samma namn. Detta eftersom jag sålde lite blandad heminredning och inte bara mina egna grejer.

Jag hade dessutom min webshop liggande hos Starweb och den hade ytterligare en adress.

Ja, ni förstår. Det blev många olika sidor där de flesta bara hänvisade vidare till nästa sida. Många månads - och årsavgifter för något jag egentligen inte behövde. Men det har känts enkelt att bara låta det vara och fortsätta på samma bana.

Så gjorde jag Luna & Juliets webshop via Tictail (www.lunaandjuliet.se) och insåg hur geschwint det var, och dessutom gratis så jag började fundera på om det inte vore smart att flytta dit.

Tictail är som sagt en ett gratis webshopsverktyg, där man betalar små summor för vissa appar och tillägg beroende på vad man vill ha. Det blir trots allt billigare för mig på det här sättet.

Nackdelen är att det är bra att kunna html om man vill justera och ändra i sidans upplägg. Jag kan inte sådant men har fått väldigt bra hjälp från Tictails support.
En annan grej som ställde till det var att jag säljer saker med två olika momssatser. Man kan bara ha en momssats/butik. Så då gjorde jag två butiker som är sammankopplade, en där jag säljer Lunafigurer och den andra som kallar Luna´s Papershop där jag säljer just pappersvaror. I mitt fall poster och målarbok.

Vissa saker går inte att göra trots att man petar i htmlkoder. Som att t.ex. ta bort pris- och add to cart knappar på vissa ställen. Men jag tror i mitt fall inte att det spelar någon jättestor roll. Det är mer bara estetiskt störande.

Jag har gjort en liten instruktion hur min sida är upplagd. Klicka upp den stort och läs.
Upptäcker ni några problem på sidan så vore jag grymt tacksam om ni kunde maila mig så jag får en chans att åtgärda detta så snart det bara går.

Just idag går det att handla med kort och paypal. Jag inväntar svar från Klarna om det går att flytta över mitt befintliga konto till den nya shopen.

KLICKA PÅ BILDEN - SEDAN HÖGERKLICKAR DU OCH ÖPPNAR DEN I NYTT FÖNSTER - DÅ KAN DU BLIR DEN TILLRÄCKLIGT STOR FÖR ATT KUNNA LÄSAS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du vill skriva en rad, eller två! Jag svarar på kommentarerna i min egen blogg, så glöm inte bort att återkomma!