fredag 4 september 2015

Beroende av moderniteter

Natten till igår vaknade jag av ett pipande. Det tog ett tag innan jag reflekterade över det. När jag väckte Mats och tittade mot fönstret så såg det ut som när en superkändis går upp för röda mattan. Det blixtrade oavbrutet bakom rullgardinen.
Vad tusan, tänkte jag och skyndade mig upp. Misstänkte att det var strömavbrott eftersom datautrustningen indikerade med ett pipande men lamporna lyste ju, eller blinkade oavbrutet. Jag släckte utebelysningen och ropade till Mats att det var något skumt som hände. Han svarade att det nog var strömavbrott. Men lamporna blinkade ju, och hallbelysningen funkade. Däremot toalettlampan blinkade svagt och flämtande.

Utomhus hade en dimma lagt sig som ett lock. Natt/tidigmorgon-solen lyste men det gick inte att se något annat än en vit vägg. Allt runtomkring oss var borta. Jag skulle inte ha blivit förvånad om utomjordningar hade landat på gården, så märklig känsla var det.
Vi antog att det var en säkring som gått och somnade om. På morgonen ringde Mats en bekant som bor i en närliggande by, som dessutom är elektriker. Han sa att de också haft strömavbrott.
Hos oss hade vi trots allt ström på vissa ställen, men en hel rad i proppskåpet var helt död.

Eftersom vår vattenpump går på ström så innebar detta att vattnet sinade under tiden jag försökte ta en dusch. Lite senare försvann även resten av strömmen.
Ingen ordentlig dusch, inget kaffe.....det här började kännas jobbigt.
Snacka om att man är van - och beroende av elektricitet. Jag fick känslan av att inte kunna göra någonting alls. Jo jag räddade en tiptop från frysen från att förgås. Vad gör man inte i krislägen.
Fram emot lunchtid kom strömmen tillbaka och allt kunde återgå till det vanliga.

I morse var det samma sak. Stömmen var borta och jag lyckades ta en dusch via en 10 liters hink så att jag åtminstone kunde känna mig fräsch. Vad är det som händer?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du vill skriva en rad, eller två! Jag svarar på kommentarerna i min egen blogg, så glöm inte bort att återkomma!