onsdag 7 augusti 2013

Nu har vi tagit första steget

Jag har inte bloggat speciellt mycket på sistone. Mycket av mina vakna tankar går åt till bröllopet och planeringen runt det.
Eftersom det handlar om nyårsafton så blir allting genast lite trixigare vad gäller t.ex. hår och makeup. De flesta ställena har stängt och det är inte många som är sugna på att jobba den dagen trots att det rör sig om morgonfix.

Jag har fortfarande inte riktigt fattat att det är på riktigt men här i veckan postade vi iväg den första delen av inbjudan - save the date.
Inget vi hade hört talas om innan vi började leta lite inspiration runt inbjudningarna. Det är vanligt i USA, där bröllop och allt runt ikring det är en hel industri.


Men anledningen till att vi valde att trots allt skicka ut en sådan är för att många planerar sina nyårsaftnar tidigt, en del kanske har stående traditioner eller tänkt boka en resa.
Den riktiga inbjudan kommer lite senare men på det här sättet förvarnade vi dem om vad som händer och att de ska ge faan i att boka in något annat - rent ut sagt!

Det fanns tusen och åter tusen fina inbjudningar och stilar på dem. Men vi ville ha något som kändes som "VI" och som inte var för trist eller allt för superelegant.
Inbjudan är ju liksom en föraning om hur resten av bröllopet ser ut.

Man kan beställa sina inbjudningar från diverse olika tryckerier och företag men det kostar därefter.
Jag valde därför att sätta mig vid datorn och göra ett eget inbjudningskort.
Jag gjorde det i photoshop, klistrade sedan in bilden i ett word dokument, justerade storleken så jag fick plats med 4 st på varje A4 papper.
Sedan höll jag tummarna att bläcket i skrivaren skulle räcka.
Jag hade köpt lite tjockare vita papper från panduro och jag måste säga att jag är väldigt nöjd med slutresultatet.


Summerar man hela den utgiften så blir det ca 50 kr för pappret, 120 kr för kuverten, 160 kr för frimärken...ja då räknar jag inte med mitt blod svett och tårar i arbetskostnad.
Men det är lite skillnad mot för vad ett "riktigt företag" skulle ha tagit betalt.
Tack vare att jag är så talangfull och att både blivande brud och brudgum blev oerhört nöjda med resultatet blev jag genast anlitad till att göra alla trycksaker till bröllopet.
Tack för förtroendet....herr och fru....vad det nu blir....


En sak som är lite intressant är att saker helt plötsligt blir dyrare så fort du sätter ordet bröllop eller brud före.
Bruduppsättning, brudbukett och brudmakeup.....varför är det så?

2 kommentarer:

 1. Skitsnygga, du är så duktig!

  SvaraRadera
 2. Åh, så roligt!
  Sitter själv och planerar bröllop till nästa sommar och har börjat spåna lite på inbjudningen. Skulle vilja göra dem själv i PS, men är helt hopplös på det, fast jag jobbar i Illustrator varje dag. Vet inte vad det är, men på något sätt så klickar det inte.

  Har ni valt att kalla det "save the date" eller har ni översatt det till svenska? Vet inte riktigt vad vi ska skriva. Spara datumet? Reservera datum? Inget låter lika bra...

  /Hanna

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill skriva en rad, eller två! Jag svarar på kommentarerna i min egen blogg, så glöm inte bort att återkomma!