torsdag 31 mars 2011

Byxorna som blev en katt

Projektet började med Marit urvuxna mjukbyxor. Hon ville att jag skulle sy något av dem.
Det var lite svårt att komma på hur jag skulle klippa och sy för att få ihop det hela. Jag är så van att arbeta med strumpor och vantar att jag nästan blir stirrig av andra material.

Dessutom är det svårt om man får ett material av någon och sedan klipper fel. Man kan ju inte bara kasta och börja om som jag gör annars, inte när det är någon annans material.


Men jag funderade och så började jag klippa. Jag fick sy det mesta på maskin eftersom jag ville att materialet skulle sitta ihop ordentligt, och det var ett kraftigare tyg.
Det svåraste med hela byxan var att få loss mudden i linningen. Den satt hårt och dessutom har jag lagt min "sprättare" på nåt smart ställe som jag dessvärre inte kommer ihåg. Så jag fick jobba med nål och nagelsax. Det tog ett tag.

Eftersom katten fick en ganska konstig form på rumpan sydde jag en kjol till den. Man kan dölja mycket med kjol - det vet jag personligen!
Kissen är lite ostadig på benen som ni ser. Men jag hoppas min älsklingsgumma blir nöjd med sin byxkatt i alla fall!

3 kommentarer:

  1. Jag tyckte den blev väldigt söt. Roligt att den har kläder med :)

    SvaraRadera
  2. Oavsett om den har konstig rumpa (jag håller med, mycket kan döljas med kjol och klänning LOL) och ostadiga ben eller inte så tycker jag den blev bedårande söt.

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill skriva en rad, eller två! Jag svarar på kommentarerna i min egen blogg, så glöm inte bort att återkomma!