tisdag 25 augusti 2015

Vi lever i ett sjuk samhälle

Det är så mycket som är sjukt i samhället så det här är bara en av många saker.
Jag fick ett brev igår, från Bolagsupplysningen. Inget konstigt med det. Dags att komplettera vissa uppgifter bara.
Jag har aldrig fått något brev från dem tidigare men det kommer så mycket post från olika ställen att man inte riktigt har koll.
Det följde med ett förfrankerat svarskuvert så det var enkelt att bara fylla i lite basic uppgifter så som mailadress, mobilnummer osv.

Jag gjorde i ordning brevet och lade det på fönsterhyllan i hallen. Tänkte att jag postar det när jag åker iväg nästa gång.
Började fixa med lunchen och medan plattan blev varm kollade jag snabbt in på Facebook på min mobil och ett inlägg som min kompis delat fångar min uppmärksamhet.
En bild på samma blankett jag just fyllt i - och en varning!


Det skulle ha kostat mig närmare 5000 kr att skicka in denna blankett. Vad fan är det för fel på människorna nu för tiden. Det luras hit och dit och man ska alltid behöva tveka innan man svarar i mobilen/öppnar ett mail eller skickar in upplysningar.
Det förfalskas blev från försäkringskassan, banker ja allt.
Säkert är det många som drabbas och får betala stora summor eller får in virus i sin dator. Det är förjävligt rent ut sagt!

Ja, ni kan fetglömma att ni får in min blankett!

Min man fick hela hårddisken på sin dator raderad av ett virus när han råkade öppna ett mail från Skatteverket (som ju inte var från dem såklart).

Det är så mycket onödigt jobb för alla och kanske också ekonomiska förluster för små företag och privatpersoner. Fy för er som håller på och jävlas! Hoppas ni själva blir drabbade!

1 kommentar:

  1. Ännu värre, du hade skrivit på för två år så kostnaden hade blivit 9590:-, uppdelad på två fakturor.
    Fick liknande brev igår, tänker kopiera det portofria svarskuvertet och skicka massor med tomma brev till dem som de får betala. :)

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill skriva en rad, eller två! Jag svarar på kommentarerna i min egen blogg, så glöm inte bort att återkomma!