torsdag 5 november 2015

De fångade in Katrin Zytomierska

Återigen läser vi om Bolagsupplysningen som skickat ut sina jä*la BLUFF fakturor.

Den här gången har Katrin Zytomierska åkt dit. Hon hade ovetande skickat in svaret de ville ha, vilket är lätt hänt. Det var enkla uppgifter att fylla i och det går snabbt.


Jag kom själv så långt att jag la det ifyllda kuvertet i hallen för att posta det. Det var bara tur att jag såg ett inlägg på Facebook om bluffen innan jag skickat iväg det.

Det kom även ett sådant brev till mitt och Stinas bolag. Då hade jag sinnesnärvaron och kunskapen om vad det handlade om och fyllde det med all reklam och alla skräppapper jag kunde hitta och skickade tillbaka ett fullproppat kuvert som de förhoppningsvis var tvungen att betala för att lösa ut.


Det är tragiskt att man ska behöva misstro alla papper och mail man får. Efter att min man lyckades radera hela sin dator för att han råkade öppna ett virusmail som var skickat från en adress på Skatteverket (så klart inte det riktiga) så raderar jag hellre sådant jag inte känner mig säker på istället för att öppna dem.

Katrin hade tänkt bestrida fakturan på 5000 hon fick efter att i god tro skickat in uppgifterna men på bedrägerienheten säger de att det kan vara svårt att göra det om man själv skrivit på den.
Han påpekar att man alltid ska läsa det finstilta. Så det gäller helt enkelt att se upp med vad man skriver på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du vill skriva en rad, eller två! Jag svarar på kommentarerna i min egen blogg, så glöm inte bort att återkomma!