torsdag 10 april 2014

Jakten på färgen gul

Jag har insett hur svårt det är att hitta gula strumpor. Jag behöver enfärgade gula för alla dessa SAIK figurer som beställs.
Vid ett tillfälle hittade jag perfekta på ICA Maxi, som var svarta och gula. Men dessa kom i flerpack tillsammans med andra sockra, så det blev rätt dyrt att köpa massor för ett par strumpor/förpackning.
Men jag gjorde det dock.
Nu börjar dessa ta slut och jag hittar inga strumpor som är helgula, i rätt gulfärg dessutom.
Då kom jag på den geniala idéen att köpa vita strumpor och färga dem gula.
Men att hitta helvita strumpor som inte är tubsockar eller såna där sockar utan skaft är inte heller det lättaste. För det måste ju vara i ett material som går att färga.

Men så var jag i skattkammaren på Dollarstore och hittade massor med vita strumpor. Då återstod bara att köpa textilfärg.
Då inser jag att det knappt finns någonstans längre. Förut köpte jag det alltid på en färghandel i centrum, men den har lagt ner.
Men det har ju funnits överallt, på ICA, Coop, ja överallt.
Och det finns överallt, men bara i svart, blått.....ja några enstaka ynkliga färger.

Tillslut insåg jag att jag måste beställa på nätet. Men det skulle ju bli svindyrt. 99.90 för färger, 19.90 för saltet och så 60 spänn extra i frakt för att det väger över 500 g.....då blev jag tvärsnål. Jag skulle alltså behöva betala 60 spänn extra utöver frakten för att få hit det. Aldrig!

I ren tjurighet hittade jag det enda stället (känns det som) i hela kommunen som säljer gul textilfärg.
Jag slog till direkt!


Nu ska här färgas strumpor i gulaste gult!

2 kommentarer:

  1. Nä men just det, det har jag inte sätt i affären på många år. Har inte tänk på det förrän du skrev det :) Roligt att du fann det till slut!

    kram kram Malin

    SvaraRadera
  2. Ja, det var skönt! Jag fattar inte varför det finns så dåligt utbud, färgar inte folk sina kläder längre?

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill skriva en rad, eller två! Jag svarar på kommentarerna i min egen blogg, så glöm inte bort att återkomma!