fredag 9 mars 2012

Mitt badrum

Förrförra vårvintern byggde vi om vårt badrum. Från början var det ett rektangulärt badrum med tillhörande pytteliten bastu. Det var en svängd och enligt mig väldigt ful "handfatsmöbel" med tillhörande skåp. I hörnet stod en "supermodern" duschkabin med diverse finesser, ångbastu, tvål och shampodispenser och radio för att nämna några saker.
Tyvärr funkade inte hälften av sakerna och den var väldigt svårrengjord med alla små kanter och fack.

Väggarna hade en ljus våtrumsmatta/tapet med blommor lite här och var. 
Jag bör tillägga att det inte var det fulaste badrummet jag sett, inte på långa vägar.
Anledningen till att vi gjorde om där inne var till stor del att vi inte är bastumänniskor och att, främst jag, hellre ville ha ett badkar.
Så på bilden nedan kan ni se den bruna kakelranden, där gick väggen till bastun. Så formen på bastun var lite triangelsk, om det nu är ett ord som finns.
Jag tror att jag bastade två gånger, inte mer. Min syster var väl den som tyckte bäst om bastun, för där kunde hon sitta och ha "deep shit talks".

Vi valde att sätta en tapet på väggen. Den var ganska tjock och lite silkig vilket funkar i ett badrum. Lätt att sätta upp var den också, trots mönsterpassningen. Halva väggen kläddes i panel.

På golvet ligger en matta, i samma stil som jag har i min butik och liknande den vi har i köket.

De vita skåpet i hörnet är ett Hemnes linneskåp som jag målat vitt och satt spetstyg på insidan av dörrarna. Vi fick kapa benen något för att den skulle vara lagom hög för att stå under fönstret.
Ventilen ovanför är tillfälligt igen tejpad med silvertejp efter vinterns kyla.

I taket hänger kristallkronan som min mormor och morfar hade i salen. Den blev som pricken över i därinne.
Skåpet under handfatet är ett köksskåp från ikea.

Ett fint badkar med lejontassar. Badkaret är inte i porslin utan i någon slags plast (det låter billigt och rackligt men det syns verkligen inte). Anledningen till det är att den håller vattnet  varmt mycket längre.

Kranen fick naturligtvis bli gammeldags också.

Jag gillar att handfatet är stort och att man får plats med saker på det, inte bara en liten tvål som halkar ner hela tiden.

Lukta-gott-tvålar har jag i en fin glasskål på högskåpet. Jag tycker väldigt mycket om tvålarna från Crabtree & Evelyn.

På ett litet silverfat ligger tre små rosor i keramik som jag köpte på Ambiance i Stockholm.

Kommoden kommer från min kompis Magdalena. Den har stått hemma hos hennes föräldrar som bodde granne med mina föräldrar under åren då vi växte upp. Det är lite extra roligt med möbler som har minnen runt om sig.

Stegen i teak för handdukar har min sambo byggt. Han är så duktig!

Badflickan kommer från Kremmerhuset i Norge. En affär med mycket olika saker och alltid hittar man något fint att köpa. 

En fin hållare till toalettrullen hittade jag på Åhléns. Det ser nästan ut som något från Indiska. Jag köpte även matchande krokar till handdukarna.

3 kommentarer:

  1. Men hur kunde jag missa detta inlägg. Det här är det absolut finaste badrum jag någonsin sett! Vilket fint jobb ni har gjort, det ser helt underbart ut!!!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill skriva en rad, eller två! Jag svarar på kommentarerna i min egen blogg, så glöm inte bort att återkomma!