fredag 14 mars 2014

Utslag kan vara dold sjukdom

Den rubriken har vi ju träffats av många gånger på både Aftonbladet och Expressens löpsedlar.
Varje gång skrämmer det antagligen livet ur många pga av sina vaga symptom som passar in på de allra flesta sjukdomar och icke-sjukdomar.

Eller vad tycker ni om denna: "utslag-chock". Det är detta märkliga fenomen med chocker...söt-chock, tros-chock....whatever.

Jag har drabbats av en utslag-chock, en dold sjukdom eller så kan det vara vanliga loppbett.


Varje morgon vaknar jag upp till ännu ett eller två extremt kliande bett. Det spelar ingen roll om jag byter sängkläder, byter pyjamas eller byter hem....betten fortsätter komma.

I går googlade jag lite för att se om det är snöloppor som jag drabbats av, sådant som katterna drar in på våren när snön börjar smälta bort.
Tydligen är det inte snölopporna som biter människor, det är fågellopporna. Och dessa kan komma in i huset genom vädringsluckor, om man krattar ute, via katter och hundar eller vädrade sängkläder.
De biter människorna och går vidare på jakt. Så det är inte så att ni behöver vara rädda för mig. Jag har inte loppor, jag har bara drabbats av deras vrede.
Så då vet ni!

1 kommentar:

Jag blir jätteglad om du vill skriva en rad, eller två! Jag svarar på kommentarerna i min egen blogg, så glöm inte bort att återkomma!