söndag 30 mars 2014

Att rida i naturen

När jag idag passerade Sinksundet på väg in till Storheden för lite strumpinköp kom det två småtjejer ridande på varsin käpphäst.
Vilka minnen jag fick av den synen!
Jag vet inte exakt hur gammal jag kan ha varit men jag kanske gick i 2:an eller 3:an. Vi hade en tjej i klassen som var väldigt intresserad av hästar och gick på ridskola.
Det var oerhört häftigt enligt mig och jag ville ju givetvis vara med henne, en av de mest populära tjejerna i klassen.
Så fick jag veta att hon hade en ridskola hemma, som man kunde få gå vissa bestämda dagar och tider. Hon hade ett stall i garaget med ett flertal hästar. Alla hade bås, namn och ryttare. Vi var några småtjejer som var ute i området och red på led, i skogen och i kvarteret. Jag kommer inte ihåg riktigt men vi kan rent av ha tränat hoppträning vid något tillfälle.
Det är ju givetvis käpphästar jag pratar om. Det var det närmaste ridskola jag kunde komma med tanke på min hästallergi. Men inte att förakta!
Jag ville ju ha ett stall jag med så jag såg till att införskaffa några pållar. Snobben och Sherikko kommer jag ihåg att två av dem hette.

När mina föräldrar för ett par år sedan flyttade från huset där jag växte upp hittade jag en av namnskyltarna fasttejpad under en hylla med gulnad tejp.


En av hästarna används fortfarande. Den tillverkade jag en gång på träslöjden och jag tycket att den var sååå söt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du vill skriva en rad, eller två! Jag svarar på kommentarerna i min egen blogg, så glöm inte bort att återkomma!