måndag 17 oktober 2011

Jag vill inte vara den som bestämmer

Beslutet är mitt....mitt och bara mitt. Men jag vill inte ha det så. Jag vill ha fakta, det är så här nu och om du väljer alternativ A så blir det så här. Punkt slut!

Idag var jag på sjukhuset och fick träffa läkaren som opererade min handled. Anledningen till besöket var att han upptäckte ligament skador i min handlednär han skulle operera bort en cysta.
Det resulterade i att han inte gjorde något i min handled för att jag skulle få mer fakta och kunna ta ett beslut utifrån det.

Idag får jag alltså veta att om jag väljer att göra en senplastik för att åtgärda ligamentskadorna så förlorar jag troligtvis 1/3 av rörligheten i vissa lägen. Jag har redan begränsad rörlighet de stunder jag har smärta vilket inte blir så stor skillnad. Mina fingrar skulle inte påverkas sa han.
Men problemet är att det inte går att säga om denna operation kommer hjälpa. Det finns en chans att det funkar och jag kommer bli bättre (jag kommer aldrig bli helt bra). Men det finns även en risk att det inte blir nån skillnad, och värst är att det faktiskt kan bli sämre av denna operation.
Han vet inte hur min handled kommer "reagera" så det går inte att säga vilket av dessa tre alternativ det blir.
Kan jag leva med problemen som de är nu? Vill jag chansa på en operation? Det kan ju lyckas....men det kan ju också misslyckas. Kan jag då leva med att få mer ont?

Jag försökte på alla sätt få en aning om vad han skulle rekommendera. Väger fördelarna tyngre än nackdelarna? Vad tror du? Vad tycker du?
Allt jag fick till svar var att han inte kunde svara på det och att beslutet måste ligga hos mig.
Jag fick uppskrivet vad "problemet" heter och vad operationsmetoden heter. Han tyckte jag skulle läsa på lite och fundera.

Men jag vill ju inte ha några alternativ. Jag vill bara ha en lösning, en lösning som fungerar och gör allt bra.

Ska jag gå hitåt eller ska jag gå ditåt. Vilket är det rätta?

Jag känner mig rätt deppig just nu. Det där var inte vad jag hade hoppats på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du vill skriva en rad, eller två! Jag svarar på kommentarerna i min egen blogg, så glöm inte bort att återkomma!