tisdag 15 januari 2013

Ett stort beslut!

Så här är det....jag har tänkt på det länge men nu måste jag slutligen erkänna för mig själv att det inte funkar.
Jag kommer att stänga min gårdsbutik. Inte än, jag ska försöka sälja ut det jag har först.
Det känns jättetråkigt men jag känner att jag måste.Jag är en person med höga krav på mig själv. Jag vill uppnå så mycket och jag mår dåligt av personliga misslyckanden.
Jag hade en dröm med butiken. Jag såg framför mig hur det skulle funka så bra, jag skulle kunna sluta mitt vanliga jobb och bara göra det jag ville göra helst av allt - mitt eget företag.

Min syster påpekade för mig att man inte kan starta ett imperium på en gång. Och det har hon rätt i. Jag vill för mycket, jag gör för mycket och jag orkar inte med allt.
Jag har en konstant inneboende stress som äter upp mig inifrån.


I morse insåg jag att om jag jobbar en timme med något rent fysiskt, så jobbar jag tre timmar i huvudet med allt annat. Hur jag ska hinna, hur jag ska lägga upp allt, vad jag vill göra och vad jag måste göra.
Jag blir så stressad bara av att skriva detta att jag blir illamående.

Jag har knappt någon fritid eftersom jag ständigt känner mig uppjagad och stressad över mitt företag. Jag får inte ut det jag vill av butiken, men måste ändå finnas till hands, marknadsföra och sälja.
Samtidigt så känns det som en stor besvikelse och misslyckande att ge upp redan.

Men jag har en massa saker emot mig:

* Butiken ligger fel - för långt från civilisationen.

* Vi bor på ett ställe där folk stänger in sig under den kalla delen av året, vilket är en stor del här uppe.

* Jag jobbar 75% på ett annat ställe, med kvälls och helgjobb vilket gör det svårt med regelbundna öppettider.

Jag måste göra det här för att inte gå under. Jag måste ta mig tid för mig själv, att ta hand om mig själv och få må bra, att minska stressen, att få njuta av familjelivet och hitta på saker som laddar mina batterier.
I dagsläge jobbar jag med mitt företag 90 % av min vakna tid.
Resterande 10 % ska jag hinna leva....
Till och med jag ser att det inte funkar!

Givetvis kommer jag fortsätta med Luna Dsign, men det blir via nätet.

Hoppas jag tar tar rätt beslut...

5 kommentarer:

 1. Starkt Malin. Hur du beskriver allt - känslorna -så tar du rätt beslut. Vill det sig kanske en repris växer fram i framtiden. Imponerats över allt du skapat, det går verkligen undan och du är väldigt målmedveten... men det ska inte kosta dig hälsan. Se det inte som ett nederlag. Glädjs åt webbutiken och bli varm över alla människor som tycker du är så grymt duktig... och du andas uuuut!

  Lycka-till-kram!

  SvaraRadera
 2. Helt rätt beslut! Du verkar vara som en vanligt egenföretagare, ha ha. Kanske dax att åka på ett coach besök för att lägga upp ett schemat och det som är verkligen viktig. Luna DSign är kanon, jag tycker du ska satsa på det via en internet butik och inte levande butik. Gå på design och barnmässor. Antingen satsar man fullt ut och skiter i det vanliga jobbet eller så blir det halv och halv. Det är inte lätt, tror att någon sorts ALMI eller annan liknande organisation skulle kunna hjälpa dig att sortera en bra affärsplan. Kram från Söder.
  Cornelia

  SvaraRadera
 3. Ett företag överlever inte heller om man kör slut på sig själv så varför satsa hälsan. Jag tycker att det låter som rätt beslut. Internet är ju bra och tillgängligt hela tiden. Lycka till och hoppas att du kan känna dig nöjd över ditt beslut.

  SvaraRadera
 4. Jag skulle just skriva det när jag läste det: nätet! Då slipper du problem med öppettider och du kan marknadsföra dig via bloggen, FB och Instagram. Kanske du kan hitta återförsäljare i andra länder som ett långsiktigt mål?

  Tycker inte alls att du ska se det här som ett misslyckande utan som att du varit strong, modig och gett din dröm en chans. Drömmen kanske bara måste ändra form lite. Många säljer idag via nätet eller via mässor för att det är enklare.

  Utan att veta exakt hur din produktion ser ut, så kanske det finns alternativ att samarbeta med personer eller länder där det är enklare att producera utan att tumma på kvalitet och din design.

  Det viktiga är att du har roligt, känner inspiration och inte stressar!! Balans är viktigt!

  Varm kram
  Lotta

  SvaraRadera
 5. Du är jätte modig som har vågat chansa! Se det inte som ett misslyckande utan som erfarenhet att bygga din fortsatta verksamhet på.

  Jag har också en dröm om att kunna försörja mig på mitt företag. Det är en farlig dröm för varje gång då det går sämre för företaget känns det som om drömmen är en omöjlighet...

  Kram och lycka till!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill skriva en rad, eller två! Jag svarar på kommentarerna i min egen blogg, så glöm inte bort att återkomma!