söndag 23 juni 2013

Det var dyrt att ha roligt förr ska ni veta!

Jag har varit i Spanien i två veckor. Jag älskar att fota och har tagit en massa bilder. Faktiskt 2261 st för att vara exakt.

(instagrambilder) Här bodde vi!

Tänk vad tekniken öppnar upp möjligheter för att utveckla ett intresse utan att man ska bli ruinerad. Förr var man tvungen att köpa fil och betala framkallningen. Och ofta var en hel del bilder dåliga. De raderar man på en gång nu, och man kan kosta på sig att experimentera!

Jag surfade runt lite på nätet för att ta reda på vad det kostade att köpa fil och framkalla men fick inte fram en exakt siffra. Men på ett ställe stod det att det kostade runt 50 kr att köpa en 36 films rulle och ca 200 kr att framkalla den.


Jag räknade ut att det skulle kosta 3150 kr för mig att köpa de 63 rullar jag använt under resan, och för att sedan framkalla dem skulle jag behöva lägga ut ytterligare 12600 kr.
Jag slutar på en summa på 15750 kr - fint och bra!

Okej, jag hade inte fotat så mycket om jag behövt betala för bilderna och filmen, men det är lite intressant att räkna på det.

  Utsikten från Gibraltarklippan

  Jag och min nya polare

 Solnedgång i Ronda

Dimmig morgon i Ronda

 Förbud mot parasoll på stranden

1 kommentar:

  1. Hej! Kul att du kika in till mig. Kan bara hålla med dig om ovanstående räkneexempel. Helt otroligt vad det egentligen kostade. Jag fottar också massor nu och testar hur mycket som helst för det kostar ju inget. 15.00kr kan man ju faktiskt få en flygbiljett till Australien för och nästan få lite fickpengar över.
    Kram Anette

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill skriva en rad, eller två! Jag svarar på kommentarerna i min egen blogg, så glöm inte bort att återkomma!