onsdag 29 augusti 2018

Kommunicera mera!

Sista dagen i Luleå för den här gången. Idag är det dags för Anatomi, fysiologi och sjukdomar. Intressant! Jag ljuger inte! Jag tycker faktiskt om det och ser fram emot dessa lektioner.
Igår var den första dagen med riktig lektion och det innebär Kommunikativ svenska. Hur man skriver, varför och vad man INTE bör göra. Exempelvis SÄRSKRIVA!! Och förkortningar som kan bli aningen missvisande.
Exemplet som läraren visade hade stått i en journal: Pat. mår bra i sin grav.
Det kan tolkas aningen fel som man inte förstår att patienten mår bra i sin graviditet.

Vi startade upp vår grupparbetesgrupp och vårt motto är: Good is good enough! Skönt att alla är på samma nivå.


Kvällen tillbringade jag och Sarah på Pinchos och åt god mat. Alldeles för god mat. Jag hade magknip när vi tog bussen hem eftersom vi nödvändigtvis bara var tvungna att pressa ner churros som sista rätt. Det är som att äta en bit av himmelriket.


Nu har alla barn och vuxna lämnat hemmet och jag ska duscha, packa ihop alla grejer och avsluta sista dagen på skolan innan jag kör tillbaka hemåt igen. Det är då den riktiga utmaningen börjar. Det är då jag själv måste strukturera upp min vardag med studier och allt annat livet bör innehålla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du vill skriva en rad, eller två! Jag svarar på kommentarerna i min egen blogg, så glöm inte bort att återkomma!