lördag 31 oktober 2015

UnderbaraClara var det enda som var värt pengarna

Dagen innan mässan började upptäckte jag till min stora glädje att UnderbaraClara och Anna Karin Nyberg skulle föreläsa om Digitalt Entreprenörskap på fredagen.
Spontant och totalt olikt mig, som ofta planerar långt i förväg, bestämde jag mig för att åka dit och lyssna.


Det är första gången som jag går på mässan som en vanlig besökare. Alla andra gånger har jag själv ställt ut.

Jag måste säga att jag är glad att jag inte bokat in mig på mässan. Det var glest med folk och jag hörde i förbifarten folk som hade montrar ifrågasätta att det var så tomt och lite folk. Någon besökare hade till och med frågat vart den andra mässhallen var.

Nu är det ju Nolia som tagit över mässan efter Luleå Mäss & Kongress. Många utställare känner jag igen från tidigare år.
Det känns inte riktigt som att de lyckats hela vägen ut. Det behövs något nytt - något som drar mer folk. Det kanske skulle vara intressant med lite gratis workshops och prova på grejer. Inte bara pyssel för barn utan för oss vuxna med.

I många montrar går man förbi en ensam man som sitter på en stol vid ett litet bord med några broschyrer. På den vita väggen hänger en ensam poster som ska ge ett budskap till besökaren som bara går förbi utan att ens läsa på den. Det lockar inte.
Varför inte skapa en mässa utan alla dessa ursäkta mig "tråkiga" industriella montrar som värmepumpar och isolerglas. Folk vill bli inspirerade och känna att det ger något nytt att gå på mässan. Jag tror de flesta som ska ha en värmepump googlar och besöker de företag som säljer dessa. Få snubblar över dem på en mässa och bestämmer sig för att köpa en.

Okej, så över till föreläsningen som faktiskt var anledningen till att jag åkte dit. Det var spännade och intressant att få ta del av deras gemensamma kunskap och jag fick ett litet uppvaknande måste jag säga.
Mitt bloggande har gått lite på sparlåga och jag inser att jag kanske måste bli mer aktiv och hitta min nisch. Bli mer personlig och nätverka mer.


Jag hade önskat att jag varit lite mer modig och kunnat gå fram och presentera mig. Clara har ju faktiskt länkat till mina lunafigurer vid några tillfällen så förhoppningsvis hade hon vetat vem jag var.
Men feg och starstruck satt jag där som ett mähä och insöp kunskapen för att sedan smita ut - dock inte bakvägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du vill skriva en rad, eller två! Jag svarar på kommentarerna i min egen blogg, så glöm inte bort att återkomma!