torsdag 21 januari 2021

Shout out!

 Det kan vara att jag är slarvig, eller att det har ändrat sen hel massa efter att Tictail lades ner, men just nu håller jag på att försöka fakturera människor som köpt figurer och annat från min webshop

Tictail blev Abicart - det skulle gå att importera shopen men för mig fungerade det inte, kanske var det jag som inte förstod hur man skulle göra. Sedan var jag tvungen att avsluta och skapa ett nytt Klarnakonto - det tog ett antal månader att få inloggningen till detta (överbelastning tydligen).

Tidigare har all fakturering skett via Klarna men detta fick jag veta i går inte längre var ett faktum, så nu sitter jag med fakturor från början av 2020 som inte skickats. Ja, kanske vill skylla på Klarna men det kan delvis bero på mig.....FU*K. Inte lätt att inse att man kan ha gjort fel själv.

För mig är pengar i dagsläget mycket värt. Jag får inga jobb, jag har väntat sedan september på att veta om jag är berättigad till A-kassa pga att jag tjänar några hundralappar bitvis under året genom mitt företag. Varje månad dimper Unionens räkningar ner, A-kassa och fackavgift - som jag betalat i åratal. Varje gång jag ska betala dessa tar det emot - liksom, vad får jag ut av detta? Jag skickar bara pengar till de som skulle hjälpa mig när det skiter sig.

Vill inte gnälla men emellanåt finner jag ingen stor vits med att kliva upp på morgonen, Förstår att vi är många som mår dåligt i dessa tider och jag tar mig ändå samman, för att öppna mailen och få svaret..Tack för att du sökt tjänsten, men vi har valt att gå vidare med en annan,..

99% av jobben som ligger ute är specificerade jobb, läkare, sjuksköterskor, svetsare, VVS´are. Jag söker de jobb som finns för oss "icke utbildade" både i Övik och Umeå. I många fall får jag inte ens svar att tjänsten gått till annan sökande.

Personal avskedas, friställs, permitteras. Men jag ska enligt Arbetsförmedlingen ändå uppfylla ett visst antal ansökningar per månad för att inte förlora A-kassan (som jag inte ens vet om jag får efter 5 månader). Är det rimligt? Jag tycker inte det. Men om de vill att jag ska söka jobb bara för att....så visst. Jag tar tid från andra när jag söker jobb som specialistöverläkare på thoraxkliniken eller som advokat på kammarrätten. So be it - jag måste komma upp i mitt månatliga antal ansökningar!

Tycker det är rent ut sagt pissigt - speciellt i dessa tider!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du vill skriva en rad, eller två! Jag svarar på kommentarerna i min egen blogg, så glöm inte bort att återkomma!